”Vi vil ikke ha’ grøntsager”

Kategorier:

Jeg er mor til 4 drenge i alderen 3-10, og selvom jeg elsker dem højt, kan man ofte få lyst til at ruske dem godt i gennem – for mit vedkommende kommer denne lyst altid når jeg hører ordene ”ad, jeg kan ikke lide grøntsager”. Stod det til mine unger spiste vi pizza hver dag. Kødsovs kan også gå an, men Gud hjælpe mig, hvis jeg våger at snige et par gulerodstrimler ned i sovsen. Nogle gange bryder helvede løs, hvis blot løgene i frikadellerne ikke er snittet fint nok. Ind i mellem har jeg bare lyst til at give på. Men på den anden side har jeg heller ikke lyst til at blive kendt som ”moren til de kræsne unger” eller ”moren der ikke giver sine børn en sund kost”. Familielivet kan være hårdt til tider, og når drengene i fællesskab synges ”Vi vil ikke ha’ grøntsager” er gode råd altså dyre.

Snydegrøntsagerne

En dag da vi var til en arrangement med min ældste søns klasse, der involverede spisning og min søn højlydt proklamerede at hjemme ved os, behøvede man ikke spise grøntsager, hvis alle bare sang samme sang, havde jeg bare lyst til at krybe i et musehul. Heldigvis fik jeg den dag et fantastisk råd af en af klassekammeraternes mor. Hun sagde, at hun udmærket kendte til min situation, men at hun havde fundet den mest geniale opfindelse: snydegrøntsager. ”Snydegrøntsager” er grøntsager der erstatter almindelige varer såsom ris, spaghetti og endda pizzadej. Min veninde foreslog mig at lave blomkålspizza, for det var hendes unger vilde med. Så jeg fløj hjem og fandt de mest fantastiske blomkålsretter, deriblandt en blomkålspizza opskrift http://www.hurtigmums.dk/blomkaalspizza-nem-aftensmad/ og vupti, så var der serveret blomkålspizza – og tænk engang, de kræsne unger elsker skam deres blomkålspizza, deres blomkålsretter og deres snydegrøntsager!

Ingen svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *