Frisk gurkemeje gør dine madretter mere spændende

december 8, 2014 Madretter  No comments

Den populære asiatiske ingrediens gurkemeje – en del af grøn karry og hvad du forbinder med en lang række indiske retter – er ikke alene et spændende krydderi, der gør din mad mere spændende.

Det er også en sund krabat takket være indholdet ”curcumin” i gurkemejen. Stoffet curcumin er kendt for at have anti-inflammatoriske egenskaber og er en del af en lang række plantemediciner og naturlægemidler.

Frisk rod eller pulver

 

Gurkemeje som ingrediens er spændende at arbejde med, da du har mulighed for at krydre din mad med gurkemejepulver, ligesom du – visse steder, i hvert fald – har mulighed for at købe den ægte gurkemeje-rod. Gurkemeje som ”plante” minder lidt om ingefærd af form og størrelse og har, som ingefærd, også en meget ”defineret” smag. Du er ikke i tvivl om det, hvis du bider ned i både en ingefærd- eller gurkemejerod.

Du kan bl.a. købe gurkemejerod (som pulver) i Torvehallerne i København i hal nummer 2, hvor også bl.a. slagtere og Sushi Lovers hører til.

Alle dine lysere risretter bør som udgangspunkt være med et godt skænk gurkemeje – ellers risikerer du at skuffe dem, du spiser sammen med. Mange danskere synes, at frisk gurkemejerod smager mere kraftigt (og derved bedre!) end pulveret.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>