Få tal på Danmark

Kategorier:

Nogle gange kan det være sjovt at sætte tal på ting. Det sætter verden i et andet perspektiv. Det kan også lade dig lege med rekorder. Nogle ting er der så mange af, så de slår en rekord – fx bogstaver i Danmarks længste ord. Andre tal slår ikke rekorder, man kan give dig perspektiv på din verden.

Synes du fx, at Danmark er et lille land? Så overvej lige, hvor mange mennesker vi faktisk er.

Lange ord

Der findes mange lange ord. Nogle af dem er selvopfundne. Når man selv må opfinde, er der ingen grænser. Så kan ordene blive helt utroligt lange. Skal det være lidt mere officielt, så kan man kræve, at ordet bliver brugt officielt. Sådan som de har gjort med Danmarks længste ord i Guinness Rekordbog.

Du kan nok komme på flere ret lange ord. Men kan du lige komme på Danmarks længste ord? Det er nok ikke det, du tror, det er. Det har hele 51 bogstaver, og det kræver lidt koncentration at læse det. Hvad tror du, det er?

Befolkningstal

At lege med lange ord og finde Danmarks længste ord kan være sjovt. At overveje hvor mange mennesker vi er i Danmark, er noget helt andet.

Det kan få dig til at føle dig lille. Eller måske tænker du, at tallet er lille? Hvis du kan forholde dig til det antal mennesker, der er på hele kloden, så er vi ikke ret mange i Danmark. Så er Danmarks længste ord heller ikke så imponerende.

Ved du, hvor mange mennesker der bor i Danmark? Danmarks befolkningstal er ikke fast. Det stiger stille og roligt. Vi bliver flere og flere. Der er et overskueligt antal år, til vi runder et meget rundt hjørne, nemlig 6 millioner. Kan du forholde dig til det tal? Sætter det din hverdag i et nyt perspektiv?

Ingen svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *