2 random facts til dig

Kategorier:

Er du en af dem, som godt kan lide at slynge et par random facts ud, når dine venner spørger dig. Her får du svar på, hvad Danmarks længste ord er samt hvor Danmarks højeste punkt ligger. Så gør dig klar til at vide lidt flere random facts om kære Danmark.

Hvad er Danmarks længste ord?

Det længste ord i Danmark er på 51 bogstaver. Det er speciallægepraksisplanlægningsstabiliseringsperiode. Kigger du på naboerne Norge og Sverige, så er der langt op til det lange danske ord. I Sverige er det længste ord kun på 28 bogstaver, mens det i Norge er på 33 bogstaver.

Kigger du ud over Danmark, vil du finde ud af, at Danmarks længste ord faktisk er højt på listen i hele verden. F.eks. er det længste ord i Nederlandene 38 bogstaver, mens det i Tyskland er 63 bogstaver. Derfor kan danskerne godt være stolte.

Hvor ligger Danmarks højeste punkt?

Du tror måske som mange andre danskere, at Danmarks højeste punkt er Himmelbjerget. Det er faktisk ikke rigtigt. Danmarks højeste punkt er Møllehøj, og det ligger i kommunen Skanderborg. Højden på Møllehøj er 170,8 meter.

Før i tiden havde først Ejer Bavnehøj titlen som det højeste punkt i Danmark. Stedet er kendt for den flotte genforeningssten. Efter Møllehøj er Yding Skovhøj på 170,77 m det næsthøjeste punkt i landet. Herefter kommer Rytterknægten på Bornholm og Rye Sønderskov i Jylland. Himmelbjerget rammer faktisk en 7. plads, selvom mange antager det som Danmarks højeste punkt.

Du kan gøre det til en sjov udfordring igennem sommeren at besøge. Hvis du er til facts, så kan du jo måle, hvor mange skridt der er til toppen eller hvor lang tid, det tager. Mangler du flere facts, så vent ikke med at slå dig løs! Der er nok at tage af.

Ingen svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *